Editarea Fotografiilor Pe Telefon Cu Ajutorul Google Photos În Alb Negru

Înainte de orice hai să vedem două poze făcute pe telefon (Asus Zenfone Max PRO M2 – nu-l recomand pentru foto) și rezultatul editării lor în Google Photos.

Fotografiile mai jos:

5 motive pentru care să alegi Google Photos pentru editarea pozelor pe telefon

 1. îți face backup la pozele pe care le faci dacă l-ai setat astfel
 2. editorul este direct în programul de galerie / vizualizare fotografii
 3. același editor foto este și pe telefonul mobil și pe interfața web
 4. este foarte rapid și facil pentru ajustări rapide – sincer, dacă am nevoie să îndrept orizontul, să intensific culorile sau să aplic un „preset” pot face asta foarte repede din această aplicație
 5. și mai mult decât orice poți căuta fotografiile în arhivă după cuvinte cheie (identifică foarte multe – prea multe – în fotografii)

5 dezavantaje ale editării foto în Google Photos

 1. editarea este limitată – nu ai editare selectivă
 2. nu ai o suită de alte opțiuni pe care de altfel ți le oferă Snapseed
 3. câteodată algoritmul de editare pare limitat față de Snapseed/Lightroom
 4. lucrează cu fișierul comprimat deja și dacă ești pe web, se pierde din informația din jpeg
 5. fișierele jpeg salvate sunt mai comprimate decât fișierul original și cum ideal este să faci fotgrafii în format RAW, se pierde multă informație utilă pentru post procesare!

Cel mai mare avantaj pentru care aș alege Google Photos este rapiditatea și accesibilitatea lui. Dacă nu am o fotografie complicată care să necesite ajustări selective, mă pot folosi de Google Photos. De asemenea dacă am nevoie de imagini rapid, decupări, conversii alb negru și alte mici ajustări foto, Google Photos este la o distanță de un clic fie că sunt la PC, fie că sunt pe telefonul mobil.

Principiile Editării În Google Photos Sunt Aceleași Dar Și Simplificate De Inteligență Artificială

 • fiecare aplicație de editare foto are niște setări, „slidere” pe care trebuie să le ajustezi
 • Google Photos a împărțit aceste slidere în categorii și poți ajusta un slider per categorie și în funcție de cum consideră el că este bine îți ajustează imaginea – este genial de bună această opțiune!
 • dacă vrei să intrii în detalii, intri în fiecare categorie și ajustezi fiecare slider individual!

Haide să vedem o astfel de editare foto în alb negru.

STOP pozelor urate!

OPRESTE-TE sa faci fotografii NASPA! 
Ia gratuit acest ghid, ca si tu sa-ti bucuri ochii!

Sunt uimit cât de bine arată fotografiile și pe PC și pe telefon! Adevărul este că am avut și lumină bună, iar asta contează!

Totuși am făcut o nouă editare pe jpeg-ul original cu Snapseed și am editat selectiv pentru a păstra detalii în zonele luminoase și umbre!

Iată mai jos o comparație între Snapseed și Google Photos.

 

Editarea din Google Photos este mai luminoasă și contrastantă – pentru web și Instagram merge. Personal aș vrea cerul cu detalii din editarea în Snapseed pe fotografia din Google Photos. Se poate realiza aceasta printr-o suprapunere sau o nouă editare în Snapseed pentru a mai lumina fotografia. În fotografiile alb negru personal vreau contrast și zone luminoase puternice, dar fără pierderea detaliilor.

Una peste alta, mă declar mulțumit de ce a putut face telefonul și aplicația de editare Google Photos și Snapseed. Aplicații de care am devenit interesat de când a lucrat soția mea la Manualul De Fotografie Cu Telefonul! Detalii mai jos!

Recomandare

 

 

1 thought on “Editarea Fotografiilor Pe Telefon Cu Ajutorul Google Photos În Alb Negru

 1. Bună ziua ! Mulțumesc pentru intențiile dv. ! Nu doresc să vă supăr , am telefon cu o cameră performantă ( 13 Mb pe dos și 8 Mb pe față ) , dar , de folosit , nu o folosesc ! Am rămas credincios Filmului făcut cu un aparat clasic ! De altfel , mai am 40 – 50 de aparate , multe dintre ele de ” Soi ” , cu mai multe focale de schimb ! Nu mai fac poze decât ocazional , explicația fiind cei 78 de ani ai mei ! Nici starea de sănătate nu este cea mai propice ! Totuși , folosesc și un aparat digital ! Deși am mai multe , nu m-a interesat să fac fotografii digitale comparativ , cu atât mai puțin diverse editări ! Eram adeptul fotografiei Alb – Negru , văd ceva preocupări pentru editări alb-negru ! Succes ! Voi vedea imagini alb-negru , dar nu voi încerca să le și fac ! Nu cu aparatul digital ! Cu simpatie , spor în activitatea Dv. ! L.Nicolaescu

Leave a Comment