7 Pasi Pentru A Fotografia Artificii Chiar Daca Esti Fotograf Incepator

Vine sarbatoarea anului nou si orice fotograf care se respecta trebuie sa invete sa faca niste fotografii memorabile! Iata mai jos un ghid despre cum sa fotografiezi artificii de anul nou si nu doar!

Pasul 1 - De Ce Ai Nevoie

In primul rand trebuie sa faci rost de un trepied! Este indispensabil pentru fotografierea corecta a artificiilor. De asemenea, daca ai o camera care poate fi comandata la distanta de o telecomanda/declansator fotografic, cu atat mai bine!

Daca nu, iti recomand sa setezi declansarea fotografierii cu o intarziere de 2-5 secunde, timp in care vei lua mana de pe trepied si camera se va stabiliza perfect!

Pasul 2 - Gaseste-ti Locul

Gaseste-ti un loc bun de observat cerul. Preferabil inalt si fara obstacole nedorite in fata camerei foto!

Pasul 3 - Setarile

Seteaza-ti camera foto in felul urmator:

  • alege modul de fotografiere continuu/in cascada cu numarul maxim de cadre, cu o distanta intre ele de 1s
  • unele camere au chiar un mod presetat de artificii (fireworks mode) care ajusteaza automat apertura si viteza obturatorului dar daca nu ai un astfel de mod iata niste setari de referinta:
  • viteza obturator 1-2 s
  • apertura: f/8.0 - 16 (ajusteaza de aici in functie de scena ta)
  • alege un ISO cat mai mic pentru o claritate a imaginii. Tine minte ca un ISO mic impune un timp de expunere mai mare!
  • nu folosi Flash
  • daca poti ajuta claritatea imaginii din cammera seteaza-o pe foarte clar (acestea sunt setari ce se pot face pe urma si dintr-un program de editare foto)

Descarca In Format .Pdf Fituica Foto Setari Artificii

Pasul 4 - Cand declansam fotografia?

Asteapta momentul in care artificiile explodeaza. Asteapta acel moment cu butonul declansator apasat pe jumatate - cu focusul deja pregatit. Daca nu poti focusa pentru ca nu ai puncte de reper, seteaza-ti focusul manual, sau blocheaza focusul la o prima explozie de artificii.

Pe urma, cu modul de fotografiere in serie, totul va fi usor: vei prinde cadre peste cadre.

Pasul 5 - Devino Creativ

Devino creativ si incadreaza artificiile cu cladirile din jur, sau incearca sa surprinzi si luminile orasului aflate sub artifcii. Daca ai si o apa, un lac in jur, poti surprinde reflectia artificilor in apa.

Pasul 6 - Procesarea Imaginilor

La final iti poti procesa imaginile pentru un plus de efect, creativitate, adaugare de rame. Vezi editorul online https://pixlr.com/editor/.

Sfat: poti unii mai multe imagini cu artificii, pentru un efect sporit!

Pasul 7: Selecteaza cele mai bune fotografii cu artificii

Fotografii buni nu fac doar fotografii bune. Ci fac multe fotografii si le selecteaza pe cele mai bune. Fii foarte selectiv si realizeaza un top 10 fotografii. Pe urma sorteaza aceste fotografii de la 1 la 10 in ordinea preferintei tale, si afiseaza-le doar pe primele trei!

About Laura Mateescu

Pasiunea pentru arta, si implicit fotografie, a inceput din copilarie. De la rangul de pasiune, dorinta arzatoare, s-a ajuns la hobby, si de la hobby la profesie. Din 2008 si pana acum, pregatesc constant informatii digerabile, care sa vina in ajutorul celor care, la fel ca mine, isi doresc sa invete tainele din spatele imaginilor patrunzatoare.

Lasă un comentariu