5 Sfaturi Rapide Pentru Fotografii Mai Bune

Am pregătit mai jos pentru tine, 5 sfaturi rapide extrase din cartea 1 An De Fotoponturi.

Vezi mai jos cât de ușor este să înveți fotografie, cu sfaturi care te fac să zici: AHA !

Sfatul 1 – Simetria

 

Cu simetria nu dai gres niciodata. Oamenii regasesc deseori frumusetea in simetria perfecta. Poate pentru ca avem doi ochi la distanta egala de nas si gura.

STOP pozelor urate!

OPRESTE-TE sa faci fotografii NASPA! 
Ia gratuit acest ghid, ca si tu sa-ti bucuri ochii!

Cert este ca s-a dovedit stiintific ca acele persoane considerate ca fiind idoli ai frumusetii au trasaturile fetei mai simetrice decat alte persoane.

Acelasi lucru se intampla si in fotografie. Daca te folosesti de reflexii pentru a captura o simetrie cat mai perfect incadrata, fotografia ta va determina oamenii “sa intoarca capul dupa ea”.

Sfatul 2 – Rama Naturală

Inramarea naturala este la indemana oricui si oriunde.

Poate ca cel mai facil este sa ne folosim de copaci. La urma urmei, ii gasim peste tot. Intre doua trunchiuri se intampla o scena. Iar privitorul este mentinut mai mult timp in fata scenei fiindca trunchiurile au rol de bariera.

Delimitarea aceasta preintampina distragerea atentiei de catre elementele din exteriorul ramei naturale.

Sfatul 3 – Senzația De Infinit

Senzatia de infinit se poate obtine atunci cand fotografiezi apa fara a cuprinde in cadru malul. Sau, fotografiind cerul fara a cuprinde cladiri, pamant si copaci.

Intr-o astfel de compozitie, privitorul este invitat la o relaxare neingradita.

Practic, opusul inramarii naturale, care constrange privirea si imaginatia.

Sfatul 4 – Stratificarea

In peisaje, un impact vizual puternic il are stratificarea. De exemplu, “straturile” formate de randurile de munti. Randul cel mai indepartat de munti va fi si cel mai deschis la culore (si cu o tenta de albastru), iar randul de munti mai apropiati va fi mai inchis la culoare (fara albastru).

Aceasta stratificare ajuta la senzatia de spatialitate, iar trecerea treptata de la nuantele deschise la cele inchise este placuta ochilor.

Sfatul 5 – Studiază Pictura Pentru Fotografii Mai Bune

Invata fotografia din picturi. Din punct de vedere istoric, pictura este o arta vizuala ce s-a dezvolat cu mult inaintea fotografiei.

Fotografii nu trebuie sa aiba neaparat talent pentru a apasa butoanele unui aparat foto. Dar, daca invata de la pictori despre elementele si principiile artistice care fac o imagine placuta, vor putea obtine compozitii foto artistice placute.

Compunerea unei imagini este similara cu planificarea unei picturi, inclusiv cromatica (dacă vrei să înveți pictura, vezi și siteul nostru despre pictura – clic aici.)

Diferentierea incepe doar din momentul in care incepe redarea ideii.

Recomandare – Seria „1 An De Fotoponturi”

2 thoughts on “5 Sfaturi Rapide Pentru Fotografii Mai Bune

Leave a Comment