3+1 Motive Pentru Care Merita Sa Fotografiem Ratele In Parc!

1. Sunt La Indemana

Ratele si gastele pot fi gasite cu usurinta atat in oras, la sate cat si in salbaticie. Marile parcuri au intotdeauna un lac populat de rate si gaste, iar trecatorii se opresc tot timpul sa le pozeze. Desi majoritatea pozelor sunt nereusite si cu echipament neadecvat, acest aspect nu-i sperie pe micii pozari sa-si incerce norocul cu gingasele si haioasele creaturi.

Ba mai mult…

2. Marele Fotograf De Fotografie Stradala Henri Cartier-Bresson Le Folosea Pentru Testarea Obiectivelor Fotografice.

sursa: Magnum Photos

Henri Cartier-Bresson si-a facut o traditie de a testa noile obiective fotografice in parcurile din orase. Nu a publicat niciodata aceste fotografii, dar se referea la ele ca la o superstitie, un mod de a-si “boteza” lentilele!

STOP pozelor urate!

OPRESTE-TE sa faci fotografii NASPA! 
Ia gratuit acest ghid, ca si tu sa-ti bucuri ochii!

Henri Cartier-Bresson este unul dintre cei mai mari fotografi fiind recunoscut pentru fotografia candida si de strada, datorita instantaneelor perfecte pe care le surprindea (atat ca si compozitie cat si din punct de vedere narativ).

 

3. Este Distractiv

Ratele si gastele sunt niste pasari care ne induc o stare de bine. Atat prin colorit, expresivitate, mod de a se deplasa pe uscat, pe apa sau in aer. Asfel cand vrei sa prinzi o fotografie cu aceste pasari ai la indemana trei provocari compozitionale:

  • Apa
  • Aerul (cerul)
  • Uscatul

Fotografierea lor se face in aer liber (asta daca nu mergi la un muzeu unde sunt impanate). Astfel aceste deplasari te vor energiza si-ti vor da un motiv in plus de a iesi din casa pentru a te bucura de vremea buna. Sau mai putin buna… caci orice vreme in cele din urma este buna de fotografiat daca stii ce faci!

4. Te Ajuta Sa-Ti Faci Practica

Cum am spus mai sus, marele fotograf Henri Cartier-Bresson isi testa noile lentile pe rate. Tu de ce nu ai face acelasi lucru?

Ratele si gastele iti pot oferi o serie de provocari compozitionale.

Poti exersa:

  • Fotografia candida – sunt foarte expresive
  • Fotografia de portret
  • Fotografia de grup
  • Fotografia de natura si salbatica
  • Poti testa teleobiective si grandangulare pentru peisaje pline de viata
  • Poti face fotografii abastracte tintind sa ingheti cu aparatul foto diferitele forme pe care le fac cand se contorsioneaza, in zbor sau cand inoata!

Si mai ales te provoaca sa fii CREATIV !

 

About Laura Mateescu

Pasiunea pentru arta, si implicit fotografie, a inceput din copilarie. De la rangul de pasiune, dorinta arzatoare, s-a ajuns la hobby, si de la hobby la profesie. Din 2008 si pana acum, pregatesc constant informatii digerabile, care sa vina in ajutorul celor care, la fel ca mine, isi doresc sa invete tainele din spatele imaginilor patrunzatoare.

Leave a Comment